Sophie Örhström, Gant, Anna Persson, Lyko, Johan Kallin, Nowaste Logistics, Carl Svensson, Almroths, m fl

Moderatorer:

  • Klara Eriksson, Dagens Logistik
  • Hilda Hultén, Dagens Logistik

Expertpanel:

  • Sophie Öhrström, EVP Global Logistics – Gant
  • Johan Kallin, vd – Nowaste Logistics
  • Anna Persson, logistikchef – Lyko
  • Carl Svensson, marknadschef – Almroths

—————————-

Anna Persson har lång logistikbakgrund från industrin, där hon bl a byggt upp produktionsenheter för ABB världen över. Sedan 2016 är hon logistikchef på e-handelsraketen Lyko, som byggt en både lönsam och hållbar e-handelslogistik i egen regi från sitt högautomatiserade centrallager i Vansbro.

Sophie Öhrström har lång bakgrund inom Supply Chain och affärsutveckling från bl a Accenture och H&M och brinner för implementera ett logistiknätverk som möjliggör expansion och lönsamhet. Sedan 2019 är hon global logistikchef på Gant, som har en hållbarhet som en del av DNAt och som har valt att automatisera och outsourca sin logistik globalt.

Johan Kallin började sin logistikkarriär på lagergolvet redan under studietiden och sedan 2012 är han vd för Nowaste Logistics; ett av Sveriges största TPL-bolag, med en bred palett av e-handelskunder och stort fokus på automation och hållbarhet – men alltid med människan i fokus.

Calle Svenson har verkat i logistikbranschen i hela sitt yrkesliv, bl a i 25 år som vd för TPL-aktören Almroths, som tar hand om logistiken åt ett 50-tal e-handlare. I januari lämnade han vd-stolen i bolaget för att fokusera fullt ut på det han brinner för mest: relationsbyggande, affärsutveckling och kvalitetshöjande åtgärder.

Hilda Hultén är vetenskapsjournalist i botten och har bevakat logistikbranschen sedan 2011, bl a som chefredaktör för tidningen Intelligent Logistik. Sedan 2020 driver hon tidningen Dagens Logistik tillsammans med kollegan Klara Eriksson, och bevakar av allt från lager och global försörjning till last mile och e-handel.

Klara Eriksson har lång erfarenhet som journalist från bland annat lokalmedia och branschpress. Hon har bevakat logistikbranschen sedan 2017 och är idag chefredaktör för tidningen Dagens Logistik, som grundades 2020 och bevakar logistikens hela bredd, från första till sista milen.